Hajó makettek kategória bejegyzései

USS Nimitz CVN-68 repülőgép hordozó hajó makett

A Nimitz-osztály méretei és harci potenciálja révén a hajóépítés és a tengeri hadviselés történetének eddigi legnagyobb, legerősebb és legdrágább hadihajó kategóriáját jelenti. 

Az új osztály első hajójának – mely nevét a II. világháború idején
A Nimitz jelvényeelévülhetetlen érdemeket szerző Chester William Nimitz admirálisról kapta – a tervezését már az 1960-as második felében megkezdték, hogy a régebbi és kisebb hordozók felváltásáról időben gondoskodjanak.

USS Nimitz Cvn-68 repülőgép hordozó hajó makett a makett.net makett boltban>>

USS Nimitz CVN-68 repülőgép hordozó hajó makett bővebben…

Mayflower makett

1620. szeptember 16-án futott ki az angliai Plymouth kikötőjéből a Mayflower nevű hajó, melynek 102 utasa az Újvilágban akart szerencsét próbálni. A 66 napos, viszontagságokkal teli út végén a Mayfloweren utazó puritánok és vállalkozók a Cape Cod-foknál értek partot, ahol a következő év tavaszán létrehozták Massachusetts legelső kolóniáját.

Az angol puritánok az 1600-as évek elején már kísérletet tettek a kitelepülésre, a célország, Hollandia azonban nem felelt meg a várakozásaiknak – elsősorban a kereskedelmi konkurencia miatt –, ezért új hazát kellett keresniük. Az 1620-as esztendőre aztán az independenseknek sikerült megfelelő anyagi támogatást szerezniük, így a Mayflower már nyáron indulásra készen állt.

 Mayflover makett a makett.net webáruházban.

Mayflower makett bővebben…

HMS Victory Vitorlás hajó makett (A55104)

A HMS Victory Sir Thomas Slade tervei alapján épült 1759 és 1765 között. 1812-ig használta a királyi haditengerészet. Ma Portsmouthban található.

  • Makett hossza: 145 mm.
  • Alkatrészek száma: 19 db.
  • Ragasztást és festést igénylő makett.
  • A szükséges kiegészítőket (ragasztó, festék, ecset) a készlet tartalmazza.
  • A termék 14 éves kor alatt nem ajánlott!
  • HMS Victory makett

Webáruház

HMS VICTORY Vitorlás hajó makett>>

Galéria